May 5, 2021

, , , ,

Cara Buat QRCode

Assalammualaikum

Kepada rakan-rakan yang nak buat QRCode untuk raya/majlis kahwin/apa2 majlis/kedai makan/apa2 jenis kedai yang belum sign up QR CODE lagi.

Disini, saya nak share cara mcm mana nak sign up. Senang sangat tau ☺

Dengan QR Code ni juga, kita dpt memudahkan tetamu nanti, nak datang majlis / kedai terus scan je dengan menggunakan sistem My sejahtera ! 

Ada 6 step semua. 

Step 1 : Klik link https://mysejahtera.malaysia.gov.my/checkin
Step 2-6 : rujuk gambar dibawah 😉
Updated : Kalau dah siap buat, tapi nak update lokasi atau nak dapatkan semula QR code tu, boleh klik link di step 1, klik LOGIN, masukkan password, dan boleh update semula details yg kita nak update.
#anumdarters 
Share:

2 comments:

Suka tak dengan N3 saya, kalau suka dan rasa terhibur boleh la tinggalkan komen anda.. Terima kasih